Tack för ett fantastiskt & turbulent år!

Summerar alla de hundratals nyheter som vi har skrivit och rapporterat om här på livetsgoda.se under det år som passerat. Det känns helt fantastiskt att det nu är över 30.000 dryckesentusiaster som delar vårt stora intresse och följer oss på nätet. Ser tillbaka och funderar på vad som sticker ut mest nyhetsmässigt under 2010..

Handen på hjärtat så har jag själv överexponerat det som händer i Kina en del men det är så fruktansvärt spännande. Att se denna jättenation få upp ögonen för vin, få smak för vin, börja köpa vin.. & matltwhisky. Kommer vi vanliga att över huvud taget få möjlighet att dricka de bästa vinerna eller riktigt bra maltwhisky framöver? Vad ska de upptäcka härnäst, förhoppningsvis kryddat brännvin..!

I kölvattnet av asiaternas vinuppvaknande har de internationella auktionshusen slagit alla tänkbara rekord i försäljning av exklusiva viner och det har sålt en flaska Cheval Blanc för 2,2 miljoner kronor.. En flaska vin! För att inte tala om den karaff Macallanwhisky som såldes för 3,4 miljoner. Här gick dock intäkterna oavkortat till välgörenhet vilket var riktigt, riktigt bra.

Vidare i nyhetsflödet så har vi champagnefyndet utanför Åland såklart! Det är läckert när resten av världen vänder blickarna hit, till oss uppe norr och världspressen samlas här. Otroligt smart att regeringen på Åland valt att auktionera ut några flaskor varje år för att hålla intresset uppe. Briljant till och med!

Vin för din hälsa.. under året har rapport efter rapport haglat över oss om att vin är rena rama mirakelmedlet. Det luktar sponsrat av vinindustrin men alla blir ju så glada.. Innerst inne vet vi ju att ett glas vin är bra men att det kan vara precis lika förrädiskt om det blir för mycket. Som vanligt säger vi på Livets Goda att drick mindre och bättre. Hoppa över boxen och köp en flaska ren njutning i stället för samma pengar. Då kommer det att bli lagom och du blir gladare, snyggare och snällare..

Naturkatastrofer.. Chile drabbades av en förödande jordbävning som slog hårt mot landets vinindustri. I Barolo och Toscana förstörde hagelstormar delar av vingårdarna. I Kalifornien har kyla och regn gjort att säsongen varit den tuffaste på mannaminne… Hoppas vi slipper liknande orosmoment under 2011.

Sen har vi Bordeaux.. och årgången som alla pratade om. En del kallar 2009 års bordeauxviner de bästa som någonsin gjorts.. Dock spås 2010 redan blir ännu bättre så låt oss hoppas på en fortsatt trend i samma riktning.. om vi nu kommer att kunna dricka bra bordeaux framöver.. om inte kineserna dammsuger upp allt..

Bron över Mosel var också en av årets ögonbrynshöjare.. Trots protester från hela världen om att inte skada ett av världens bästa vitvinsdistrikt så har inte den tyska regeringen brytt sig ett skvatt. De ska ha sin motorväg.. precis just där.

Dessutom har vi skrivit om att fler och fler producenter och konsumenter inser hur fruktansvärt onödigt det är att släppa ut mer skit än nödvändigt.. Det är härligt med stora, tjocka vinflaskor men ack så onödigt. Välkommen lättviktsflaskan, hoppas du är här för att stanna!

Slutligen alla Livets Goda-vänner hoppas jag att vi ses på våra läsarprovningar. Det är fantastiskt roligt att få träffa er, lära känna er och höra era synpunkter. Har ni inte möjlighet att närvara så ring eller mejla. Ni är alltid varmt, varmt välkomna att höra av er till oss!

Gott Nytt År så länge!

You may also like...

Kommentera