Jancis – drottningen av web-TV

Efter en dag i studion med Alf Tumble, där vi via våra små videofilmer försöker förmedla våra erfarenheter av mat och dryck i kombination, har jag nu hittat min idol…

Kolla in dessa helt underbara filmer om vin på Youtube:

http://www.youtube.com/WSETGLOBAL

Vinskribentlegenden och tillika Master of Wine – Jancis Robinson som i tre minuter beskriver ett av världens alla vinområden. Och hon gör det så alla kan förstå. Helt fantastiskt bra är de..!

Hade mina söner förstått engelska hade jag satt dem framför dessa underbara filmklipp omgående.

Och det är nästan ingen som har sett dem. En av filmerna har i skrivandets stund visats 137 gånger trots att den legat uppe på Youtube i över ett halvår. Med tanke på hur mycket skräp som har miljoner tittare i detta forum, är det rejält skrämmande.

När jag gjort lite mer research om filmerna ser jag till min förtvivlan att The Wine & Spirit Education Trust (WSET), som står bakom produktionen, har som ambition att byta ut Jancis mot kollegan Tim Atkin som presentatör för ”3-Minute Wine School” framöver.

Ge oss mer av denna fantastiska kvinna, säger jag bara!!! Hon är underbar. Så brittisk men samtidigt vänligt pedagogisk, informativ, tydlig och varm.

Nu vet jag vad vi ska eftersträva, allt annat står i skuggan för Jancis är drottning av web-TV!

You may also like...

1 Response

  1. Tomas Fyhr skriver:

    Mycket bra länktips! Det här måste vi sprida.

Kommentera