Karnevaldags..

Socatrummorna dånar utanför mitt fönster, klockan är halv fem på morgonen. Nu börjar karnevalsveckan på riktigt och öborna – ”Trini’s” kalasar dygnet runt..

Helgen har varit intensiv med steel-drum-tävlingar och igår var den stora cocktailtävlingen. 15 mixologist’s från hela världen som tävlade med rom- och Angostura Bitter’s – drinkar.

I lördags tog jag en promenad i Port of Spain med min kollega Yolanda från New Orleans. Olyckligtvis så föll hon på gatan och gjorde sig illa. Vips fick vi hjälp av en förbipasserande ambulans som tvättade och bandagerade henne. Det säger en hel del om kulturen här.

Den stora stjärnan på Trinidad-Tobago är Giselle Laronde-West som är kommunikationschef hos Angostura. Hon vann Miss Word 1986 och slog ut bland andra Halle Berry vilket samtliga ”Trini’s” påminner oss om konstant.

Om ett par timmar ska vi ut i träskmarkerna här. För 10.000 år sedan satt Trinidad ihop med Venezuela och klimat, flora och fauna är identiska i de båda länderna. Har jag tur får jag se en alligator, en anakonda och några apor.  På tisdag är det karneval och jag ska bära en dräkt som jag aldrig i hela livet skulle kunna tänka mig att visa mig i hemma..

You may also like...

Kommentera