Viktväktarmat & dåliga årgångar…

Jag älskar att banta, eller, jag tror åtminstone i min villfarelse att jag gör det då jag undviker kolhydrater. Efter ett tufft pass på gymmet efter en ansträngande vecka, kände jag att jag var värd en god lunch. Denna ett alldeles utmärkt exempel på fast food vill jag tillägga. Stek lite mörad rostbiff på hög värme, 45 sekunder på ena sidan och 30 på andra om man gillar saignant, dra sedan ihop lite haricots verts à la francaise och servera med ett nyslaget persiljesmör, svårare än så behöver det inte bli! Jag älskar dåliga årgångar dessutom – enligt årgångstabeller och bloggande nördar så sägs 2007 Bordeaux vara en ”dålig” sådan! Bra jag som åtminstone provar vinerna innan jag uttalar mig tycker väldigt mycket om dessa, i synnerhet ifrån Pessac-Léognan, Pomerol och Saint-Emilion. Då jag i all iver, fortfarande iförd mina träningskläder botaniserar i min cave du jour så faller blicken naturligt på en 2007 Château Canon-La-Gaffelière som torde passa bra till köttet och vara lagom drickbar efter 5 år… När jag väl häller upp de första blålila dropparna i riedelglaset så går det inte att ta miste på var i vinvärlden man är – denna kombination av renhet, vilda bär, mineral och en koncentrerad men ännu frisk och tanninstinn palett är det som gör att jag så innerligt älskar Saint-Emilion… Efter en halvtimme kommer dessutom den svarta tryffeln smygande… Mums – är jag verkligen värd detta? Javisst – nyttigt och gott dessutom…

Andreas Larsson

Andreas Larsson vann VM 2007 och är därmed en av endast tre i hela världen som kan titulera sig både världsmästare och europamästare. Han är flerfaldig Svensk och Nordisk mästare, 2004 vann han EM, 2005 blev han utnämnd till Wine International Sommelier of the year, han är som första skandinav invald som permanent medlem i Grand Jury Européen. Då han inte har näsan i glaset njuter han av Livets Goda, resande, matlagning, gitarrspelande, Bach och Coltrane.

You may also like...

2 Responses

 1. Kjell skriver:

  Ja,helt enig. Var i Paris sist helg og masse god og billig Bordeaux å få tak i. Carrefour og Auchan har et godt utvalg. Ikke helt i din klasse kanskje men ch Gloria 2009 til 20€ er jo bra.
  Mvh
  Kjell, Oslo

 2. I could not reѕist commenting. Exceptionally
  well written!

  Also vіsіt my hоmepage – http://Pozycjonowanie-Bialystok.Org.Pl/

Kommentera