Tre stjärnor utan vin

Jaha, då har man för första gången i sitt liv ätit på en trestjärnig restaurang utan att dricka en droppe vin!
Det var förvisso en fantastisk uppvisning i japansk minimalism och renhet samt en fröjd att se chef Mizutani hantera kniven med en kirurgs precision. Det var en kavalkad av smaker jag aldrig tidigare upplevt, men en smått besynnerlig känsla att inte få skölja ner dessa härligheter med vin. Alla råa mollusker, fiskar, skaldjur, sjöborre och kaviar kräver sin dos friskhet för min del…
Sake kan ju vara fantastiskt, fast detta var ytterligare en indikation på vilken obotlig vinnörd jag är och att min kropp är bättre rustad för krispig riesling eller champagne.

Andreas Larsson

Andreas Larsson vann VM 2007 och är därmed en av endast tre i hela världen som kan titulera sig både världsmästare och europamästare. Han är flerfaldig Svensk och Nordisk mästare, 2004 vann han EM, 2005 blev han utnämnd till Wine International Sommelier of the year, han är som första skandinav invald som permanent medlem i Grand Jury Européen. Då han inte har näsan i glaset njuter han av Livets Goda, resande, matlagning, gitarrspelande, Bach och Coltrane.

You may also like...

1 Response

  1. Nikita skriver:

    jag vet att Ove filmar en hel del med Canon 5D MkII som han bere4ttat om i tiargdie inle4gg. det e4r inte le4tt, jag har sje4lv en se5n o har provat lite.@Per N: vet inte vad en 5D ger men mina minneskort fylls snabbt. Ove har ne5gonstans skrivit att han fe5r 50 Mb per sekund film, o de me5ste vara en herrans massa pe5 ett se5nt he4r jobb.

Kommentera