Förlorad tid…

Det är bland det lyxigaste som finns… jag mår som en prins då jag får chansen att göra det… det händer inte så ofta men ack vilken ynnest det är då det sker.

Denna lyx är fjärran från exotiska destinationer, flotta hotell, förstaklasslounger, Michelin-restauranger, avsmakningsmenyer och vertikaler av förnäma viner som jag tvingas stå ut med till vardags.

Jag talar om en weekend hemma i Gröndal, i min egen lägenhet, utan måsten. Ta igen förlorad tid, hinna läsa tre böcker, se fem filmer, fila på min Ibanez i ytterst exklusivt lönnträ, stå vid spisen och koka ihop något simpelt och självklart inmundiga något anständigt tjut därtill.

Idag blev det en slags hybrid av cassoulet och coq au vin med tryffelsalsiccia, vita bönor och skogschampinjoner som fick bräsera i en flaska cabernet i två timmar. Synnerligen enkelt men förbannat  gott! Till detta kunde jag inte låta bli att knäcka en magnum 2004 Clos Badon – utsökt modern Saint-Emilion med en riklig dos cabernet franc. Drickbarheten är idag perfekt, ännu ungdom, stuns och frukt så det räcker men med en aromatisk komplexitet och rondör som vi inte återfinner i yngre exempel.  Perfekt mysvin i storförpackning för oss som kräver något aningen mer ambitiöst än storsäljande boxar…

Andreas Larsson

Andreas Larsson vann VM 2007 och är därmed en av endast tre i hela världen som kan titulera sig både världsmästare och europamästare. Han är flerfaldig Svensk och Nordisk mästare, 2004 vann han EM, 2005 blev han utnämnd till Wine International Sommelier of the year, han är som första skandinav invald som permanent medlem i Grand Jury Européen. Då han inte har näsan i glaset njuter han av Livets Goda, resande, matlagning, gitarrspelande, Bach och Coltrane.

You may also like...

Kommentera