Nattiga reflektioner

I väntan på att finalisterna ska annonseras och finalen starta så delar jag med mig lite av gårdagens senare timmar.

Det var onekligen en lång dag igår och mycket av tiden spenderades inomhus på The Grand Prince Hotel för att övervaka semifinalen.Det vår således ytterst aktuellt att spendera kvällen och natten på Tokyos mer glädjande ytor. En stad som bjuder på i princip allt, både direkta stereotyper men även en hel del överraskningar.

Den dyngraka japanska affärsmannen, iklädd den obligatoriska svarta kostymen, som ligger å krälar i rännstenen kl 23:00 är ingen skröna. Vi sprang på två stycken praktexempel inom loppet av 50 minuter.

Mat av alla de olika slag som smakar gudomligt, och till inga pengar, är ett mycket välkommet inslag i Tokyos gränder. Det är helt enkelt en förbannat trevlig stad som jag inom kort kommer att återvända till. Ett gastronomisk och glädjande Mecka helt enkelt.

Under denna dags första timmar begav vi oss till Tokyo Fish Market för att beskåda det som många beskrivit som essensen av kommers. Helt ärligt så kändes det mer som ett avdankat jippo. Sushi kl 06:00 i sällskap med otaliga andra turister blandades med samtal om vad dagen kan tänkas att åstadkomma.

Som jag nämnde igår kändes Arvid väldigt stabil under semifinalen och snacket som just nu flanerar bland övriga kandidater pekar ut Arvid favorit för finalen.

Eftersom att semifinalens olika moment löpte parallellt är det svårt att spekulera kring samtliga semifinalister. Dock sprids spekulationerna snabbt och därifrån är det lätt att skaffa sig en uppfattning om den aktuella statusen. Det som vi dock inte har en susning om är de tävlandes insatser på gårdagens teoriprov vilket förmodligen består till 50% av semins totala poäng.

Närsomhelst vet vi vilka som har kvalificerat sig till finalen.

Go Arvid!!!

 

Fredrik Lundberg

En välberest livskonstnär som verkat inom restaurangbranschen i drygt 10 år, med vin klart i fokus sedan 2005 i och med sommelierutbildning i Grythyttan. Fredrik har varit aktiv på restauranggolvet i alla landsändar med b.l.a Esperanto och PM & VÄNNER i ryggen men innehar för närvarande en tjänst som sommelier på Gaston och The Flying Elk i Stockholm.

You may also like...

Kommentera