Halvstressad…

Då jag med mängder av grönt te, min kinesiska fisksoppa med mängder av chili och ingefära lyckats kurera den begynnande förkylning som kom smygande efter några veckor i luftkonditionerande miljöer så känner jag nu mig lagom kry för att njuta en halvbutelj 2004 Beau-Séjour-Becot. Ett strålande vin som ständigt levererar, i synnerhet i de klassiska årgångarna som 2004 och 2007 – perfekt mognad idag, och detta betyder inte avsaknad av frukt, tvärtom, detta är rikt fruktigt och yppigt men med ytterligare en dimension av aromatisk intensitet och nyans – gott!

Är aningen halvstressad inför kommande vecka, har gått med på att prova omkring 400 primörer 2012 i Bordeaux. Jag har alltid sagt att det är för tidigt att bedöma så unga viner som inte ens är färdigblandade. Fast, nu blev jag tillfrågad att göra detta, och jag gick med på det, så vi kör på och ser hur det går…

Andreas Larsson

Andreas Larsson vann VM 2007 och är därmed en av endast tre i hela världen som kan titulera sig både världsmästare och europamästare. Han är flerfaldig Svensk och Nordisk mästare, 2004 vann han EM, 2005 blev han utnämnd till Wine International Sommelier of the year, han är som första skandinav invald som permanent medlem i Grand Jury Européen. Då han inte har näsan i glaset njuter han av Livets Goda, resande, matlagning, gitarrspelande, Bach och Coltrane.

You may also like...

Kommentera