Svenska Mästerskapen i Sommellerie 2014

Semifinalisterna Svenska Mästerskapen i Sommellerie 2014.

Semifinalisterna Svenska Mästerskapen i Sommellerie 2014.

Sveriges bästa sommelier koras under helgen på Grand Hôtel i Stockholm. 19 hungriga tävlande samlades under lördagen på Vinkällaren Grappe för en spännande kvartsfinal. Momenten bestod i teoriprov, blindprovning av vin och sprit samt bedömning av klädsel. Dagens överraskningsmoment var ”breakfast of champions”, de tävlande bjöds på smörgås och champagne vid ankomst och fick under tävlingen frågor om både mat och dryck. ”Årets tävling har lockat många nya bekantskaper och vi ser glädjande nog en god återväxt bland tävlingssommeliererna”, säger Svenska sommelierföreningen ordförande Karina Tholin. Till dagens semifinal gick följande vidare:

 

Erik Jonsson, Eriks Vinbar, Stockholm

Johan Nilsson, PM & Vänner, Växjö

Daniela Nylin, MASH, Köpenhamn

Beatrice Becher, Sturehof, Stockholm

Janni Berndt, Le Rouge, Stockholm

Frida Hansson, Eriks Vinbar, Stockholm

Maja Samuelsson, Vinkällan, Stockholm

Ulrika Karlsson

Ulrika Karlsson är en utpräglad gotländska som är utbildad sommelier och passionerad restaurangmänniska. Dagligdags arbetande som vinskribent på bl a Livets Goda. Därtill föreläsare vid Grythyttans Restauranghögskola. Är också i full färd att driva Krakas Krog i gotländska Kräklingbo på sommaren.

You may also like...

Kommentera