Snart är julen här.

Det var ett tag sedan min senaste LG-blogg publicerades, vilket jag ödmjukast ber om ursäkt för. Jag har hursomhelst funderat på en sak. Blir det någon jul i år, tror ni? Alltså en riktigt jul, inte en sån där tokstressad variant som ni hade förra året, och säkerligen även upplevde årets dessförinnan. En riktig jul!?

Jag och min älskade bättre hälft plockar ut julklappen i form av en gemensam resa till Duoro. Jag ropade våren 2013 in tre stycken magnumflaskor av Duoro Boys jubileumscuvée på deras auktion som då genomfördes för andra gången och det börjar bli hög tid att hämta hem flaskorna. I köpet ingick även två trivsamma övernattningar på Quinta do Crasto, så boendet är sedan länge betalt. Det har med andra ord varit bristen på tid som hindrat oss från att åka tidigare, men eftersom ”tiden” just nu, i mitt liv, florerar i överflöd så blir det väldans mycket enklare att faktiskt genomföra saker som man tidigare skjutit på framtiden.

Tid är något som jag numera äger i överflöd, och jag inser att det innebär en oerhörd lyx. Ni övriga löntagare, som troligtvis inte äger den tid som jag för tillfället gör, vet vad jag menar. Om ni jobbar mycket och ändå inte fattar, har ni ett svårartat, tämligen allvarligt problem.

Jag har precis skaffat en ny kompis, vi kan kalla honom Cornelius. Han jobbade tills alldeles nyligen som poppig Investment Banker men har nu tagit ”time-out” på obestämd tid, enbart för att kunna spendera tid med sina barn. Att inte ens fyllda 40 bast ta den typen av beslut hedrar honom massvis och hans barn kommer att tacka honom resten sina liv.

Jag har alltid beundrat människor som förstår vikten av tillgänglig TID och min första och enda mentor i frågan är min pappa. Som en följd av detta kommer mitt nya företag bara anställa lagom arbetsskygga människor som förstår att livet är ändligt och att man därför bör fira varje ny upplevd dag, förslagsvis med ett väl utvalt vin.

Så när ni nu inom kort firar julen 2014 – se för fan till att det inte blir en onödigt stressad historia, bara på grund av att någon avlägsen moster ”behöver besökas”. Skit i henne. Att stressa i jobbet är en sak, dock ganska onödig; men att stressa när man är ledig är faktiskt knäppt på riktigt. Fundera på det där utvalda vinet i stället.

PS. Behöver ni verkligen köpa alla de där av hela släkten önskade julklapparna? Klart att ni inte gör. Investera tidsmässigt i era barn samt fundera på någon smart välgörenhetsaktion i stället.

PPS. Bra bourgogneviner behöver tid. Mycket tid. Ber härmed officiellt om ursäkt till alla flaskor jag druckit alldeles för tidigt.

PPPS. Gianfranco Soldera är ett geni.

PPPPS. Det svider i hjärtat att skriva detta, men 2013 i Tyskland var fanimej ganska svajigt.

PPPPPS. Gianfranco Soldera är ett geni.

PPPPPPS. 2015 ser lovande ut ur ett egoistiskt perspektiv.

PPPPPPPS. Gianfranco Soldera är ett geni.

PPPPPPPPS. Jag önskar mig en Gianfranco Soldera i julklapp. Snälla tomten…

You may also like...

Kommentera