Aflodals whiskytips: Jameson Black Barrel

JameSelRes-BlackBarrelVärldsettan på den irländska whiskey-scenen finns i många versioner. Jameson Black Barrel är den bästa i standardutförande. En mix av 8- till 16-årig whiskey. Nu snackar vi mycket god irish whiskey. Komplex lagom fruktexpressiv mun, sammansatt tack vare ökat ek-tryck. Börjar i honung innan mastig fruktkompott tar fart. Mynnar i savaräng och praliner, eken bryter igenom sötvallen med kryddvirvlar. Torrare eterisk eftersmak med gäckande citrustoner. Vuxen karaktärsfull irländare. Jameson-traditionen när den är som bäst. Perfekt julgodis när vintern kryper på.

SB-nr 85222, 379 kr

Läs hela recensionen på Aflodal.com

Henrik Aflodal

Henrik Aflodal är Skandinaviens ledande whiskyexpert. Sedan år 2000 whiskyjournalist och författare på heltid. Är chefredaktör för nyhetssajten Whiskyspot.com. Har givit ut böckerna ’Top 100 Single Malts’ och ’Whisky Japan’. Whiskyälskare samlas i Aflodal Whisky Club med egen exklusiv medlemsbar. På whiskyclub.ws publiceras dagligen recensioner, Aflodal har hittills provat sig igenom ca 4500 olika whiskies.

You may also like...

Kommentera