Att dricka vin

Igår påmindes jag om vad livet handlar om. Alltså, egentligen handlar om. Man kan lätt tro, eller få för sig, att saker som dagislämning/hämtning, köpa mjölk på ICA eller måla om sommarstugan är något som bör betraktas som viktigt. Det är det inte. Alls. Dricka vin, däremot – det är viktigt.

Igår kväll, i sällskap av 3 personer, varav den ena äger Toscanas kanske coolaste vinegendom, insåg jag att mitt forna liv var värdelöst. Inte hela livet såklart, men tveklöst var tiden på jobbet 2010-2014 bortkastad tid. Fyra år av mitt liv hamnade i papperskorgen. Fyra år…

Om man bortser från leksakspenalism och andra saker som säkerligen kommer ältas ett par gånger till innan gravstenen dunkas ner, så handlade denna tid egentligen om en enda sak; att dricka vin. Alltså inställningen till ovan nämnda.

Jag anser att om du jobbar i den här branschen, så är det fördel om du gillar vin, eller fan… du kanske måste älska vin!? Och du måste förstå att drycken i sig är viktig, men att att personerna bakom är oändligt mycket viktigare. De säljer inte dammsugare. De producerar vin, vilket är en stor jävla skillnad.

Tisdag igår. Lämna på dagis idag. Jobbig morgon. Men vinerna igår… Samtalet. Mötet. Människan. Det är värt det. Varje gång.

CHAMPAGNE

NV Domaine Collet Anthime Héritage; 93 LGP

NV Domaine Collet Anthime Sensation Rosé; 91 LGP

VITT

2014 Miani Ribolla Gialla Pettarin; LGP 93

2014 Patrick Piuze Les Forets Chablis 1er Cru; LGP 91+

2012 Virginie de Valandraud Blanc; 89 LGP

2012 Valandraud Blanc; 92 LGP

RÖTT

2012 Miani Merlot Buri; 98 LGP

2012 Miani Merlot Filip; 98+ LGP

2012 Chateau Valandraud; 94+ LGP

2011 La Ca Növa Barbaresco Montefico Bric Mentina; 94 LGP

1997 Spring Mountain Vineyard Miravelle La Perla Chevalier; 92 LGP (Hedersomnämnande!)

2013 Bedrock Old Vine Zinfandel; 90 LGP

2013 Susana Balbo Cabernet Sauvignon Signature; 88+ p.

Ovanstående viner gillades/älskades av olika anledningar. Vissa diskuterades mer än andra. Ibland var panelen ense, ibland inte. Trots, eller kanske tack vare, att en världsberömd vingårdsägare förgyllde vårt köksbord hemmavid igår, så placerades livets sekundära grejer temporärt i garderoben. Dricka vin sattes i fokus. Och samtliga närvarande är bättre människor idag. 

You may also like...

Kommentera