Skördefest i Chablis!

I måndags var det dags för skörd i Chablis, men strax innan dess hann jag besöka vingårdarna och två producenter. Varje år har producenten Laroche en skördefest där dom bjuder in branschfolk runt om i världen, här hade jag den fantastiska äran att få delta som representant för Restaurangakademien!

xkgt7468

Det började med en underbar lunch i en av deras vingårdar, sedan var det caviar och Grand Cru provning efter det fick vi svida om till kvällens galamiddag med en hint av grönt. Otroligt generös och härlig middag följt av fest.

 

Dagen efter besökte vi producenten Louis Moreau och fick en heldag med Anne Moreau, provning samt besök i deras vingårdar där jag fick se olika sjukdomar druvorna kan drabbas av live, så lärorikt!

img_1541
Sen nöjt vi av deras goda vin och lunch på L’Hostellerie des Clos, förutom Anne’s underbara gästvänlighet, viner och personlighet kommer jag för evigt minnas ostvagnen.

img_1581

Här kan ni läsa mer om  restaurangakademien.

Snart kommer jag rapportera från NM i Köpenhamn, tävlingen är imorgon den 2 oktober!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Tina Trigg

Tina representerar en av landets viktigaste utbildningar i branschen, Restaurangakademien. Följ hennes resa här på Livets Goda.

You may also like...

Kommentera