Bloggen @ Livets Goda

0

Skördefest i Chablis!

I måndags var det dags för skörd i Chablis, men strax innan dess hann jag besöka vingårdarna och två producenter. Varje år har producenten...

0

7 x minnesvärda viner, sommaren 2016

Semestern är slut. Verkligheten är tillbaka. Minnena många. Tar mig härmed friheten att sammanfatta sju viner som för egen del bidrog till sommaren 2016:s bästa...

0

Ansökningar pågår!

Äntligen en ny terminsstart, jippi! På tisdag börjar Restaurangchefsutbildningen och det finns fortfarande platser kvar för er som vill utvecklas samt förbättra bl.a. era...

0

Mat och Vin i kombination 2.0

Nyligen meddelade en god vän att det här med att kombinera mat och vin är skitenkelt. ”God mat. Gott vin. Klart”, förkunnande han. Nåja,...

0

Vad dricker ni i sommar?

Svenskarnas vinösa sommaräventyr tenderar att, generellt sett, domineras av färdigmarinerade flintastekar och rosévin i praktiska förpackningar. Detta gäller inte mig, och inte heller inte...

0

Världens bästa Sandra!

För en vecka sedan gick den av stapeln, årets andra producentmiddag i Livets Goda’s regi. I centrum stod den fantastiska och karismatiska Sandra Tavares...

0

Är du vår nästa kursetta?

På fredag ska ännu en YH-klass examineras från Restaurangakademien och jag önskar dom ett stort lycka till! Det har varit fantastiskt att lära känna...

0

Nattskiftet

Äntligen är det över. Med att alla tusentals ton druvor nu är inne och processade ändras också arbetsschemat: inga mer 12 timmars nattskift! Under...

0

Russel Bevan!

Det dräller av coola vinmakare i Kalifornien, men få har hypats lika hårt de senaste åren som Russel Bevan. Han och hans fru Victoria...

0

Confined Spaces

De flesta druvorna hänger kvar på sina rankor här på Nya Zeelands södra ö. Det är rätt sent för att vara Marlborough men kvantitativt...

0

Att dricka vin

Igår påmindes jag om vad livet handlar om. Alltså, egentligen handlar om. Man kan lätt tro, eller få för sig, att saker som dagislämning/hämtning,...