Våra bloggare


Jörgen Lindström Carlvik

 

 

 

 


Niklas Jörgensen
Precis som efternamnet antyder så har Niklas danskt påbrå. Efter avslutade studier i Lund arbetade han ett par år på anrika Kjær & Sommerfeldt i Köpenhamn innan flyttlasset gick till Stockholm där det bland annat spenderades några år på Vinkällaren Grappe. Niklas är den fortifierade rösten i cyberrymden och driver bland annat sidan Mad about Madeira.

 

 


Tina Trigg
Tina representerar en av landets viktigaste utbildningar i branschen, Restaurangakademien.
Följ hennes resa här på Livets Goda.

 

 

 


Skördebloggen
Bakom Skördebloggen hittar vi Tobias Tullberg. Tobias går andra året på M.Sc. programmet Vinifera Euromaster i enologi och vitikultur som drivs av ett konsortium av några av de ledande vinuniversiteten i Europa och organiseras av Montpellier SupAgro. Han har trots sin unga ålder mångårig erfarenhet av vinvärlden, dels som vinkällarmästare på Göteborgs Vinkällare och mer nyligen som vinprovningsledare på Ô Chateau i Paris.

 

 


Andreas Larsson
Andreas Larsson vann VM 2007 och är därmed en av endast tre i hela världen som kan titulera sig både världsmästare och europamästare. Han är flerfaldig Svensk och Nordisk mästare, 2004 vann han EM, 2005 blev han utnämnd till Wine International Sommelier of the year, han är som första skandinav invald som permanent medlem i Grand Jury Européen. Då han inte har näsan i glaset njuter han av Livets Goda, resande, matlagning, gitarrspelande, Bach och Coltrane.

 

 


Anders Enquist
VD & Chefredaktören från Nacka som alltid värnar sina läsare om kvalitet framför kvantitet – oavsett om det handlar om vin, öl, whisky eller mat. Gedigen och lång bakgrund inom tidningsbranschen och har sedan många år rest världen över för att bevaka och dokumentera fenomenet vin. Få personer når upp till den erfarenhet som denne gentleman skaffat sig.


Ulrika Karlsson
Ulrika Karlsson är en utpräglad gotländska som är utbildad sommelier och passionerad restaurangmänniska. Dagligdags arbetande som vinskribent på bl a Livets Goda. Därtill föreläsare vid Grythyttans Restauranghögskola. Är också i full färd att driva Krakas Krog i gotländska Kräklingbo på sommaren.


Erik Dahlström
Formgivare, fotograf och matkreatör bakom tidningsfamiljen Livets Goda sedan starten. Har stor passion för mat och dryck som blivit ett livsämne som utvecklats under många års resande samt hemma i köket i Hammarby Sjöstad där oräkneliga timmar spenderas. Är redaktionens kock när artister och vinmakare kommer på besök. Älskar ärlig mat på tallriken tillsammans med en riktigt bra flaska vin och musik.


Henrik Aflodal


Sommelierforeningen


Redaktionen